Annons

recept varm choklad.

Det ABSOLUT bästa med vintern är att få dricka varm choklad. Det gör jag inte annars, men så fort första snön faller så blir det storkok, var och varannan dag. Chokladen skall vara mörk och riktigt tjock, ingen OBoy här inte. Mitt bästa och enklaste recept:

3 deciliter mjölk

1/2 Chokladkaka 70% choklad av hög kvalitet.

1 tesked råsocker

Grädde

Värm upp mjölken på svag värme, den bränns ju så lätt annars. Bryt ner chokladen, rör försiktigt runt, medans chokladen smälter i mjölken. Sen brukar jag koka upp chokladen tills den får lagom tjock konsitens, under omrörning. Toppar med massor av vispad grädde och lite kakao eller riven choklad. Mumms så gott det är! Finaste också om man serverar i blommig porslinskopp.

 

Translation: In winter times I always make my own hot chocolate.


Annons

Annons

Laddar