butiksinredning sekelskifte.

Att inreda en butik kan inte alltid vara lätt. Den här inredningspärlan hittade jag när jag och mamma var på min födelsedags resa.

i Amsterdam.

Butiken hette Property Of… som säljer snygga väskor för herrar/hippsters.

Annons

Förrutom snygga väskor och acessoarer så var det faktiskt den fantastiska inredningen som jag förfördes av. Trodde först att allt var tillpiffad orginal inredning, men när tjejen bakom kassan informerade mig att allt var nybygg men efter gamla mått och med äldre detaljer, vart jag lite paff.

Kolla bara in disken! Hur snyggt? Med krokar under skivan, och alla träspeglar.

Älskar golvet, kändes verkligen orginal, med slitningen och färgen, men var likaså nylagt. Ser ni att dom tom har medvetet lagt några rutor fel, för att det skall kännas ännu mera genuint. Lite så…oj här tog det vita kaklet slut. Coolt tänkt. Charmigt.

Platsbyggd bokhylla? Ja tack!

Eller sånna här dörrar med tyg bakom glaset? Väldans tjusigt! Något som slog mig som positiv,t i Holland, var att dom inte är rädda för att måla varken foder, lister eller dörrar i en annan färg än vitt. Svarta karmar till fönster eller varför inte en bäcksvart sekelskiftsdörr? Ska vi också börja våga lite färg här hemma i Sverige? Får se om jag vågar måla så när vi ska fixa till hallen här näst. Vackert är det iallafall, och visst går det att återskapa  äldre miljöer och inredning på ett trovärdigt och snyggt sett, det är verkligen den här butiken ett gott exempel på!

Trevlig Fredag  på er!

 

 

 
Laddar