DIY Tips: så här enkelt renoverar du en möbel.

Älskar att renovera möbler. Nu var det ett tag sedan jag plockade upp penseln och slippappret, men i helgen åkte den här karmstolen ner från vinden. Jag har fått tjusingen av mamma, och nu ska den äntligen få lite färg! Så i helgen har det fin slipats, det var nån hemsk gulaktig lack på, så den slippades bort illa kvickt.

Annons

Stolsryggen var lite knäckt, det fanns en storspricka som jag fixade genom att spackla på plastic padding. Förövrigt bästa sättet att reparera skador i trä snabbt, om du ändå ska måla möbeln sedan, vilket jag ju ska. Plastic padding änvänds ofta till att reparera skrov, båtar osv, men passar öven utmärkt till lagning av mindre trämöbelskador jag jag kommit fram till. Det är lätt att blanda ihop, men man måste verkligen låta det torka ordentligt innan man slipar ner till en jämn yta, och slipningen görs med finkorningt slippapper med en lätt hand, annars är det lätt att man slipar bort förmycket. Och ja då är det bara att börja om igen.

Visst är den tjusig? Kommer passa fin fint till mitt lilla skrivbord, och älskar verkligen tyget i dova, solblekta pasteller. Färgen på skönheten? Ja det blir nog en dimmig pastell rosa. Bästa med stolen? Att en trasig, dammig och bortglömd, nära på att åka till tippen stol, får sig lite kärlek och kommer bli en liten fröjd för ögat! Har ni också gömda skatter på vinden föreslår jag att ni ger dem en chans och förnyar dem. För med lite kärlek kan man genomföra små mirakel. Tjiiihooo!
Laddar