Design Lab.

Electrolux-Design-Lab-LogotypeIdag presenteras vinnarna i Design Lab. En fantastisk internationell tävling i industrielldesign i världsklass. Så idag är jag på Fotografiska och spanar in framtidens toppdesign för det praktiska hemmet. Tre av finalisterna/bidragen jag gillar mest är dessa:

Annons

global chefVårat svenska stjärnskott Dawid Dawod har designat Global Chef.Och hur fiffigt är inte det, att oavsett avstånd kunna laga mat ihop? Ja och nu finns det liksom ingen anledning att behöva äta ensam en enda kväll. Bara en sån grej.

NutrimaJag som vill veta vad jag stoppar i mig, och vad för gifter eller konstiga ämnen maten innehåller gillar Nutrima skarpt! Dessutom väldigt tilltalande och enkel design. Går den att diska??? Det ska jag fråga Janne Palvuori från Helsinki idag;)

kitchen hub electroluxdesign hubHär är min favvorit. Och jag tippar denna som vinnare!  Ur ett miljöperspektiv borde vi alla ha en sån här hemma, typ igår! När design löser stora miljöfrågor/problem, sånt, det gillar jag skarpt! Ett av våra stora miljöproblem i Sverige, och i andra delar av världen för den delen också, är att vi slänger extremt mycket mat, vi svenskar slänger inte mindre än 100 kg mat varje år per person. Sjukt eller hur!? Och Italien jo nog vet alla att dom också har sina sopbergs problem, så kankse inte så konstigt att denna fantastiska Kitchen Hub är designad av italienska Francisco Barboza Grasa. Min fråga: Vart kan jag köpa den och kommer den i svart?

 

Vill ni spana in alla finalisterna gör ni det här. Och vill ni se prisutdelningen live ikväll så gör ni det här kl 17.30. Och gå in och rösta på eran favorit vettja!

 

 

 
Laddar